08-03-2012
 - Zoom på MM

MMPS Blæk får 6 ud af 6 stjerner


Blæk er nærmest lige så dyrt som kaviar. I hvert fald hvis man regner literprisen ud.

Vi har testet originalt blæk mod blæk, som er på genopfyldte patroner.


Tekst: Brian Dixen
Printere er ofte billige

i anskaffelse, men mange får en forskrækkelse, når de skal indkøbe nye patroner. Prisen er i mange tilfælde så høj, at det ville være en bedre handel at købe helt ny printer. Men det er en udbredt misforståelse, at man som forbruger er stavnsbundet til en enkelt producents patroner, eller at det eneste alternativ er en uægte patron, som sætter printerens liv på spil. Faktisk findes der et dansk alternativ, som ikke er produceret på tvivlsomme kinesiske fabrikker – og som kan være op til 50 pct. billigere end originalproducenternes produkter. De fleste danskere har prøvet at investere i en billig blækprinter til nogle få hundrede kroner. Men hvad der indledningsvist lignede en fornuftig handel, bliver for mange afløst af en ubehagelig overraskelse, når startpatronerne slipper op.

Er billigt blæk godt nok?
Producentens originale blæk- eller tonerpatroner er typisk pebrede, og mange tror, de dyre patroner eller en ny printer er deres eneste muligheder. Derfor satte vi os for at prøve påstanden om at kopiblæk er lige så godt som originalen. Udstyret med to identiske printere – Canon IP 4850 – den ene med originalt blæk og den anden med kopiblæk fra producenten MM distribution – 200 ark fotopapir og masser af billeder på computeren. Alle kan printe tekst – det er når det kommer til billederne, at fårene skilles fra bukkene. Herefter printede vi løs. Og mens den ene printer – den med originalt blæk hurtigt meldte ud at den manglede blæk, så printede den anden lystigt videre.
 
Meget mere for pengene

Sagen er nemlig at patronerne CLI-521 indeholder mere end 30% mere blæk end de originale patroner. Men hvad hjælper det, hvis kvaliteten ikke er identisk. MM Print Supplies er produceret på europæiske fabrikker, så kvaliteten sikres. Og efter 100 print på henholdsvis 10x15 og 14x18 papir, må vi bare konstatere at vi ikke kan se forskel på printet. En lille blindtest viste at det kunne hverken mine kollegaer eller familien, da de skulle pege de print ud, der var printet med originalt blæk. Tilbage står nu bare at se, om billederne er lysægte. Her en måned efter testen, kan man stadig ikke se forskel.

Når kopien er ligeså god som originalen

Denne test har været en øjenåbner for mig. Jeg har tidligere været meget loren ved at bruge uorginalt blæk – og jeg har set, hvad der sker, når man prøver selv at fylde blæk i. MM Print Supplies patronerne er helt på højde med originalerne – der er blot meget mere blæk i patronerne fra dem. Dermed bliver prisen på et fotoprint ofte mere end halveret i forhold til den originale patron.
MMD © 2005 - 2018 - All Rights Reserved